Ugrás a tartalomra

Hírek

Hírek, aktualitások

Korábbi Hírek

Novák Katalin: Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja

Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a Zeljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnökével tartott hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában, Budapesten.

Novák Katalin üdvözölte, hogy Bosznia-Hercegovina 2022 decemberében megkapta az uniós tagjelölti státuszt. Ennek a folyamatnak nem szabad lassulnia, leállnia - fűzte hozzá.

Novák Katalin meghívására hazánkba érkezik Bosznia-Hercegovina elnöke

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezik hazánkba Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke hétfőn - közölte a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

Novák Katalin köztársasági elnök a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett fogadja Zeljka Cvijanovicot.

Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke a Hősök terén koszorúz, majd Novák Katalin köztársasági elnökkel folytat tárgyalásokat.

Megbeszélésük után nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak.

Novák Katalin beszéde a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos megnyitóján

Tisztelt elnök úr, kedves Zorán, hölgyeim és uraim, kedves jelenlévők és minket távolból követők.

Jól esik kimondani, Európa kulturális fővárosában vagyunk. Kettős ünnepre gyűltünk ma össze. Szívünk büszkeségtől dagad, mert hazánknak ez a csodás vidéke, Veszprém, a Balaton, Bakony térsége idén egész Európa figyelmének középpontjába kerülhet.

Novák Katalin: a kultúra bölcsője is a család

A kultúra bölcsője is a család, a magyar kultúráé és az európai kultúráé, amely a családban gyökerezik - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hivatalos megnyitóján szombaton Veszprémben.

"Mi, magyarok, most is töretlenül építkezünk. Tudjuk, hogy nemcsak őriznünk, védenünk, továbbadnunk kell azt, amit elődeink ránk örökül hagytak, hanem gyarapítanunk is" - hangsúlyozta Novák Katalin.

Novák Katalin: Horvátország és Magyarország segíthet az Európai Uniónak erősebbé válni

Horvátország és Magyarország is olyan közép-európai ország, amely segíthet az Európai Uniónak (EU) erősebbé válnia - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök Zoran Milanovic horvát államfővel tartott közös nemzetközi sajtótájékoztatóján pénteken a Sándor-palotában Budapesten.

Novák Katalin meghívására Magyarországra látogat a horvát államfő

Január 20-án Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezik hazánkba Zoran Milanovic horvát államfő - közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Pénteken Novák Katalin köztársasági elnök a Kossuth téren katonai tiszteletadás keretében fogadja Zoran Milanovic horvát köztársasági elnököt.

A horvát elnök ezt követően a Hősök terén koszorúz, majd Novák Katalin köztársasági elnökkel folytat tárgyalásokat. Megbeszélésük után nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak - olvasható a közleményben.

Novák Katalin a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökévé nevezte ki Dr. Juhász Editet

Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök javaslatára – 2023. január 16-i hatállyal hét évig terjedő időtartamra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökévé nevezte ki Dr. Juhász Edit asszonyt.

Novák Katalin államfő a montenegrói elnökkel találkozott

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön fogadta Milo Ðjukanovićot, Montenegró elnökét a Sándor-palotában.

A két államfő közti megbeszélésen szó esett a Magyarország és Montenegró közti együttműködésről, valamint az elmúlt időszak kihívásairól: az ukrajnai háborúról, a koszovói, illetve a bosznia-hercegovinai helyzetről, a Nyugat-Balkán európai uniós integrációjáról.

Novák Katalin: válságálló nemzet a magyar

A magyaroknak jó a válságálló képességük – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök szerda este Budapesten, Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadva.

Novák Katalin – aki férjével, Veres Istvánnal fogadta a diplomatákat – angol nyelvű beszédében azt mondta, hogy a tavalyi az egyik legnehezebb év volt az elmúlt időszakban, a sok probléma ellenére azonban a helyzet mégsem annyira rossz, a magyaroknak ugyanis megvannak az adottságaik ahhoz, hogy legyőzzék a kihívásokat.

Novák Katalin adta át az életműdíjat az Év Sportolója Gálán

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán Novák Katalin köztársasági elnök adta át a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozónak és mesteredzőnek.

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).