Ugrás a tartalomra

Ép testben, ép lélek

Életmód

Az aktív életmód messze túlmutat az egészségmegőrző szerepen. 

Talán bele sem gondolunk abba, hogy a fizikai aktivitás milyen nagymértékben járul hozzá egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához. Pedig egyszerű a képlet. Az egészség megőrzése hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátórendszer működését, csökkenti a gyermekeinkre, unokáinkra háruló terheket, hiszen jó eséllyel nagyszülőként, idősebb korban nem szorulunk majd ápolásra, ellátásra. Ma már abban is széles körű az egyetértés, hogy a mozgás milyen jelentős mértékben járul hozzá a szellemi teljesítőképesség javulásához.

Aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken keresztül ott lehetünk gyermekeink, unokáink mellett és a családi kötelék megerősítéséért is sokat tehetünk. Az aktív kikapcsolódás talán a legkiválóbb családi program. Szeretteinkkel közösen fedezhetjük fel Magyarország csodálatos tájait, megtudhatjuk, milyen gazdag országban élünk.

Magyarország turisztikai, gasztronómiai, kulturális értelemben is gazdag ország, mely a lehetőségek széles tárházát kínálja az aktív kikapcsolódásra. A Kéktúra útvonalán rácsodálkozhatunk a szépségekre. Folyamatosan bővül a kerékpáros úthálózat, a vízitúrák szerelmeseinek folyóink számtalan kalandot kínálnak. Hegységeink várják a kirándulókat, gazdag történelmi és kulturális örökségünk, kastélyaink, váraink egész évben vonzzák az érdeklődőket.

Magyarország köztársasági elnökeként szívügyem az egészéges, aktív életmód népszerűsítése. Szeretném hazánk csodáira ráirányítani a figyelmet, ösztönözni a családokat az aktív kikapcsolódásra.