Ugrás a tartalomra

A szavazatokban a választók demokratikus akarata fejeződik ki

2024. június 9-én az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások napján Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök Szegeden adta le szavazatát feleségével együtt. A köztársasági elnök a voksolást követően azt mondta, hogy amióta szabad választások vannak, feleségével, Zsuzsával mindig élnek állampolgári jogukkal, majd ismét a szavazáson való részvételre buzdította honfitársait.

A köztársasági elnök a 19 órai urnazárást követően a Nemzeti Választási Irodába (NVI) látogatott, ahol dr. Nagy Attila, az NVI elnöke és dr. Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke fogadta őt.

Az államfőt tájékoztatták a választások lebonyolításának részleteiről, megtekintette a levélszavazatok számlálását, valamint a szavazatösszesítő informatikai rendszert.

Dr. Sulyok Tamás sajtónyilatkozatában megköszönte az állampolgárok részvételét és a választások lebonyolításában közreműködők munkáját. Mint fogalmazott, a szavazatokban a választók demokratikus akarata fejeződik ki.

Az államfő beszédében kiemelte: „Bízom abban, hogy a jövőbeli mindennapjainkban egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése mellett a belátás képessége is segít bennünket abban, hogy külön-külön és együtt is minden tőlünk telhetőt megtegyünk az európai és a hazai, a regionális és a helyi, a nemzeti és a nemzetiségi tradicionális értékeink védelmében.”

Dr. Sulyok Tamás sajtónyilatkozatának teljes szövegét ITT érhetik el.