Ugrás a tartalomra
Nyitott kapuk a Sándor-palotában 2023.05.13_14.

Nyílt napok a Sándor-palotában - 2023. május 13-14. között

Novák Katalin köztársasági elnök hivatalba lépésének első évfordulóján ismét látogatható lesz a Sándor-palota, amely május 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A látogatók mindkét napon délelőtt 10 órától délután 18 óráig tekinthetik meg az államfői hivatalnak otthont adó épületet.

A nyílt napok programjai a palota előtti Szent György téren kezdődnek: délben zenés őrségváltás zajlik, 10.00 és 14.00 órakor pedig a Magyar Honvédség Központi Zenekara térzenével várja a közönséget. 

Az érdeklődők megismerkedhetnek továbbá a 2002-ben újjászületett Sándor-palota történetével, és megtekinthetik azt a szalont is, amelyben Novák Katalin négyszemközti megbeszélést folytatott Ferenc pápával a katolikus egyházfő magyarországi látogatása idején. Azt is megtudhatják, hogy a köztársasági elnök hol fogadja a hazánkba látogató államfőket, vagy épp hol adja vagy veszi át a nagykövetek megbízóleveleit. 

Körbejárhatók az évszázadokon át reprezentatív funkciót betöltő történelmi helyiségek is, mint például a Tükörterem, a Mária Teréziát ábrázoló festménnyel díszített Vörös szalon, a Gobelin- vagy Boucher-teremnek is nevezett neobarokk bútorzatú Kék fogadószalon és az Empire szalon.

A belépés ingyenes.