Ugrás a tartalomra

Novák Katalin mutatta be az "...ami a miénk" 2. - Ötvenen a családról című könyvet

Novák Katalin köztársasági elnök mutatta be a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kiadásában megjelent "...ami a miénk" 2. - Ötvenen a családról című kötet második részét szerdán Budapesten. 

A kötetben ötven ismert ember, mások mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Lékai-Kiss Ramóna magyar színésznő és Lékai Máté kézilabdázó, Szekeres Pál olimpikon, Rúzsa Magdolna énekes, Györkös Péter nagykövet, Regős Judit szociálpolitikus és Káli-Horváth Kálmán festőművész osztotta meg gondolatait a család jelentőségéről. A könyvet Novák Katalin köztársasági elnök szerkesztette és minden írás elé személyes ajánlót készített. 

Novák Katalin köztársasági elnök a bemutatón elmondta: a kötet szerzői között művész, sportoló, tudós, egyházi ember, vállalkozó, politikus, ismert és a többség számára ismeretlen, nagycsaládos, egyedülálló, az örökbefogadásban érintett ember is szerepel. 

Hozzátette: olyan embereket kért meg történeteik elmondására, akiket nagyra tart szakmailag és emberileg is, emellett képesek megmutatni a nem ideális élethelyzeteket is. 

A köztársasági elnök kiemelte: szerette volna bemutatni, hogy bár a család az élet alfája és omegája, a megtett út sokszor göröngyös, nehézségekkel teli is. Novák Katalin elmondta: élményteli volt olvasni az írásokat, sok esetben a szerző saját életének kevésbé ismert dimenzióit mutatta be. Ezek a történetek, amelyek őszinte vallomások a veszteségekről, örömökről, sok esetben a ráismerés lehetőségét adják az olvasóknak - fűzte hozzá. 

A köztársasági elnök emlékeztetett, hogy a kötet első része két éve látott napvilágot. Mint mondta, az ország annyira színes, amennyire a családok is színesek, s ez a kötet ennek mutat tükröt.