Ugrás a tartalomra

Két kiváló elmével bővült a Magyar Corvin-lánc Testület

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök ünnepélyes keretek között a Magyar Corvin-lánc kitüntetést adományozta Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjas kutatóknak.

A Sándor-palotában megtartott ceremónián az államfő köszöntőjében kiemelte, hogy felfedezéseivel mindkét kitüntetett rendkívüli és nagy jelentőségű tudományos áttörést ért el.

Dr. Sulyok Tamás úgy fogalmazott: rengeteg munka, évtizedek szakmai nehézségei, lemondások és küzdelmek sora beérett, hiszen mindketten a világ csúcsára jutottak, oda, ahová csak kevesek érnek el.

A köztársasági elnök szerint ezzel „nekünk magyaroknak óriási büszkeséget, hazánknak és minden magyar embernek - határon innen és határon túl - dicsőséget szereztek”.

Dr. Sulyok Tamás szerint Karikó Katalin és Krausz Ferenc nemcsak kiváló tudósok és nagyszerű emberek, hanem igaz magyarok is, és ezért méltó és szükségszerű is, hogy hazájuk az egyik legnagyobb kitüntetésben részesítse őket.

Karikó Katalin megígérte, hogy minden tudását latba veti annak érdekében, hogy segítse a hazai egyetemek tudományos munkáját és arra ösztönözze a jövő kutatóit, hogy maradjanak a pályánál. Krausz Ferenc megköszönte a „szavakba nehezen önthető megtiszteltetést és szeretetet”, és kiemelte tanárai meghatározó szerepét abban, hogy elindult a kutatói pályán.

Karikó Katalin és Krausz Ferenc személyében két kiváló elmével bővült a Magyar Corvin-lánc Testület, amely a sikeres magyarok legjobbjait fogja össze.