Ugrás a tartalomra

Európa jövője a versenyképesség megerősítésén múlik

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta az európai nagyvállalatokat tömörítő BusinessEurope küldöttségét. 

A találkozó során a magyar államfő kiemelte, hogy a magyar EU-elnökség egyik fő célja a kontinens globális versenyképességének a megerősítése. 

Dr. Sulyok Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyképesség megerősítésének a fenntarthatósággal kéz a kézben kell járnia, hiszen a jövő generáció érdekeit is szem előtt kell tartani.

A köztársasági elnök hozzátette, hogy a versenyképesség mellett az európai védelempolitika megerősítése, az érdemeken alapuló bővítéspolitika, az illegális migráció megfékezése, a kohéziós politika jövőjének kialakítása, a gazdaközpontú uniós agrárpolitika, valamint a demográfiai kihívások kezelése és a családok támogatása szerepelnek a magyar EU-elnökség prioritásai között.

Az államfő szerint ezeket az előrelépéseket a következő időszakban Magyarország a lehető legtöbb területen tisztességes közvetítőként és átlátható módon eljárva szeretné elérni.

Dr. Sulyok Tamás kijelentette, hogy Európa naggyá tételének alapja a politikai döntéshozók és a gazdasági szereplők közötti folyamatos és közös gondolkodás, illetve párbeszéd.