Ugrás a tartalomra

A Családbarát Hálózat Elnökeinek újévi nyilatkozata

Mi, a Családbarát Elnökök Hálózata minden év kezdetét megfelelő alkalomnak tartjuk arra, hogy tanuljunk a múltból és tervezzük a jövőt, és újult optimizmussal és reménnyel ragadjuk meg az előttünk álló lehetőségeket, és foglalkozzunk a számunkra fontos kérdésekkel.

Felemeljük szavunkat, ez alkalommal a családok fontosságáért a mai világban. Meggyőződésünk, hogy a családok jelentik a társadalom alapját, értékeink forrását és nemzeteink erejét. A család támogatást, útmutatást és szeretetet nyújt, valamint alakítja jellemünket és identitásunkat. A család a legjobb környezet a gyermekek neveléséhez is, akik kijelölik az utat, amelyen nemzeteink járnak és alakítják Földünk jövőjét. Az erős családok biztosítják a felelősségvállalás kultúráját, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz és csökkenti az éghajlatváltozás veszélyeit.

Hiszünk abban, hogy a családok védelmet, segítséget és elismerést érdemelnek az államok és a társadalmak részéről. Ezért határozottan támogatjuk azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a családok jólétét, erősítik a családi összetartozást, támogató környezetet biztosítanak a családalapításhoz, lehetővé teszik a nők számára, hogy anyaként és a munkában is egyaránt érvényesüljenek, segítenek a rászorulókon, és biztonságos jövőt teremtenek a gyermekek számára.

Bátorítjuk polgárainkat, hogy az új évben továbbra is ápolják a családot mint társadalmaink legfontosabb intézményét, és nyújtsanak segítséget a rászorulóknak. Tegyünk a családjainkért, és ezáltal országainkért.

Családunk nevében kívánunk Önöknek békét, jólétet, egészséget és boldog új évet.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke
Aleksandar Vučić, a Szerb Köztársaság elnöke
Rumen Radev, a Bolgár Köztársaság elnöke