Ugrás a tartalomra

Stipendium Peregrinum 4.0

Novák Katalin köztársasági elnök négy éve, családokért felelős államtitkárként indította el a Stipendium Peregrinum (Stipi) ösztöndíjprogramot Magyarországon. Most fővédnökként látogatta meg a kétnapos Stipi-tábort Balatonszárszón, ahol negyvenkilenc fiatal versengett az ún. Stipi-ösztöndíjért, melynek eredményeként a legjobbak, rangos, külföldi egyetemeken folytatott tanulmányaik egy évi költségét kapják meg.

A táborban részt vevő diákok instruktorok segítségével oldottak meg egyéni és csoportos feladatokat, mutatták meg a tehetségüket, játszottak, vagy éppen sportoltak az államfővel.

Az idei instruktorok között volt Szalai Ádám válogatott labdarúgó, Pap Bianka paralimpikon úszó, Gubás Gabi színésznő, Tomán Szabina üzletasszony, Miklósa Erika operaénekes, Lékai-Kiss Ramóna televíziós műsorvezető, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Michelisz Norbert világkupagyőztes túraautó-versenyző, Böszörményi-Nagy Gergely társadalmi vállalkozó, a MOME alapítványi elnöke, Fürjes Balázs, a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság Szervezőbizottságának társelnöke, Stumpf Kata jogász, a Konnekt Egyesület alapítója, Szilvay Gergely  publicista, kutató, dr. Vesztergom Dóra - szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

A Családpárti Alapítvány által biztosított ösztöndíjra minden eddiginél többen, 160-an pályáztak idén, és közülük választották ki a 49 résztvevőt. A tábor után, várhatóan július első felében egy háromfős bíráló bizottság dönt majd arról, kik nyerik el az ösztöndíjat. Nehéz dolguk lesz, hiszen a legjobbak közül kell kiválasztanunk a legjobbakat.

Stipendium Peregrinum ösztöndíjjal jelenleg 56 diák tanul külföldön.