Ugrás a tartalomra
címer

Sajtóközlemény – Novák Katalin vezeti az ENSZ-közgyűlésen részt vevő magyar delegációt

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti a magyar delegációt, amely részt vesz az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján, ahol az államfő fel is szólal. Amerikai tartózkodása során az államfő egyeztet Texas, Utah és Montana államok kormányzóival is. A köztársasági elnök tárgyalásainak középpontjában a béke előmozdítása, a család védelme, valamint a nők helyzetének javítása áll.  

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti az ENSZ Közgyűlés általános vitáján részt vevő magyar delegációt. 
Az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáját 2023. szeptember 19. és 26. között tartják New Yorkban, amelyen jellemzően állam- és kormányfők vesznek részt. 

Novák Katalin az általános vita nyitónapján felszólal az ENSZ Közgyűlésén. Ezt megelőzően az államfő részt vesz az SDG (Fenntartható Fejlődési Célok) csúcstalálkozón, amelyen egy állam- és kormányfői szintű tanácskozást elnököl szeptember 18-án. 

A béke előmozdítása, a család védelme, valamint a nők helyzetének erősítése áll majd a köztársasági elnök ENSZ-közgyűlésen való részvételének, illetve az ehhez kapcsolódó tárgyalásoknak a középpontjában. 

Ezt követően az államfő egyeztet majd többek között Greg Abbott texasi, Greg Gianforte montanai, valamint Spencer Cox utahi kormányzókkal is.  

Budapest, 2023. szeptember 17.