Ugrás a tartalomra

Novák Katalin Liechtensteinben

A munkalátogatáson lévő magyar államfő szerdán Liechtensteinben találkozott Alajos koronaherceggel és feleségével, Zsófia hercegnővel. A hercegi pár örömét fejezte ki, hogy magyar köztársasági elnök először látogatta meg Liechtensteint. Egyetértettek a hagyományos értékek és a család védelmének fontosságában. 

A magyar államfő a koronaherceg mellett Daniel Risch miniszterelnökkel is találkozott, akivel a családpolitikáról és a két ország közötti gazdasági kapcsolatokról egyeztetett.

Ezt követően Novák Katalin ellátogatott a HILTI vállalathoz, ahol Jahongir Doongaji elnök-vezérigazgató fogadta.  A cég az egyik legrégebbi és legnagyobb liechtensteini befektető Magyarországon, amely több, mint 300 magyart foglalkoztat. 

Novák Katalin csütörtökön már Svájcban, a Swiss Economic Forumon tart előadást Magyarország szerepe Európában címmel, majd találkozik Alain Berset szövetségi elnökkel, Martin Candinas-val, a svájci Nemzeti Tanács elnökével és Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével is.