Ugrás a tartalomra
II. Erzsébet brit uralkodó

Novák Katalin gratulált II. Erzsébet királynőnek a platinajubileumához

"Felséged akkor lépett a trónra, amikor Magyarország történelmének legsötétebb éveit élte át.

Felséged tanúja volt a szovjet és kommunista zsarnokság elleni szabadságharcunknak, és látta a vasfüggöny leomlását.

Felségednek 1993-ban alkalma volt megismerni szabadságszerető nemzetünket, és saját szemével láthatta, hogy Magyarország, az évtizedeken és évszázadokon át tartó nehézségeket követően, egy büszke ország Európa szívében, Liszt, Bartók és sok más, az emberiség értékeihez és erényeihez hozzájáruló ember hazája.

Csaknem három évtized telt el az Ön látogatása óta, és bár ez egy kihívásokkal teli időszak volt, néhány megterhelő évvel, felesleges szerénység nélkül mondhatom, hogy Magyarország ismét olyan országgá vált, amelyre igazán büszkék lehetünk, és úgy gondolom, Felséged is büszke lehet magyar földön született ük-ük-nagymamájára.

Mély tisztelettel tekintünk a brit monarchiára, az Önök politikai rendszerének stabilitását és időtállóságát nagyra értékeljük.
A brit történelem során a nők meghatározó szerepet töltöttek be az államügyek irányításában, amit nagyra értékelek, és bizonyos, hogy még sok kiváló női vezető fog következni a jövőben.

Őszinte tisztelettel és szívből gratulálok Felségednek platinajubileumához – nemcsak mint Magyarország köztársasági elnöke, hanem nőként és három gyermek édesanyjaként is.

Kiállni a nemzetért, kiállni a családért - Isten áldja a királynőt, a nőt, az édesanyát és Isten áldja Magyarországot!"    

                                                                                                         

 

Címkék