Ugrás a tartalomra

Novák Katalin is fogadta a telefonos felajánlásokat a Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorban

Novák Katalin köztársasági elnök is fogadta a telefonhívásokat a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akciójának telefonos központjában. 

A köztársasági elnök a jótékonysági akció fővédnökeként vett részt mind a kampányban, mind pedig az egész napos televízióműsorban, ahol közreműködött a telefonok fogadásában is, hogy rögzítse az adományokat. 

A telefonos felajánlások során folytatott beszélgetésekkel kapcsolatban Novák Katalin elmondta, hogy "jó volt megtapasztalni, hogy ennyi segítőkész ember van Magyarországon".

Az egész ország összefogott, hogy a koraszülött és veleszületett rendellenességgel világra jött babákat támogassák. Érkeztek kisebb és nagyobb összegek, volt olyan település, ahol az emberek összefogtak és közösen adományoztak, és olyanok is telefonáltak, akik félretett pénzüket ajánlották fel. 

Novák Katalin azt a koronázási tányért ajánlotta fel licitre, amelyet III. Károly brit királytól és Kamilla királynétól kapott a májusi koronázás alkalmával. Ezt a kézzel, korlátozott példányszámban, kifejezetten a koronázásra készített tányért kapták emlékül a szertartáson részt vevő uralkodók, elnökök. 

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akciójának eredményeként – amely idén a Semmelweis Egyetem Alapítvány koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatta – több mint 260 millió forint támogatás gyűlt össze.