Ugrás a tartalomra

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével találkozott Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bachhal találkozott csütörtökön a svájci Lausanne-ban. 

Novák Katalin és Thomas Bach megbeszélésének témája volt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) helyzete, a jövő évi párizsi olimpiára való felkészülés, a fehérorosz és orosz sportolók semleges zászlók alatti visszaengedése az olimpiai játékokra - mondta el Gyulay Zsolt, a MOB elnöke csütörtökön újságíróknak a NOB székházában. 

"Az, hogy Novák Katalin köztársasági elnök ellátogatott ide, és ilyen jó hangulatban és sokat beszélgetett a NOB elnökével, azt jelzi, hogy mennyire tisztelik itt Magyarországot, hogy a magyar sport erős, hiszen mindig sportoló nemzet voltunk" - mutatott rá Gyulay Zsolt, kiemelve: a magyar köztársasági elnök is szereti, műveli a sportot, és rendkívül jó diplomata. 

Hozzátette: Novák Katalin láthatóan szívesen vett részt a megbeszélésen a NOB székházában, ahol a történelem, az olimpiák története és a nagy múltú hagyományok találkoznak egymással. 

A Svájcba munkalátogatásra érkezett Novák Katalin csütörtökön találkozik Alain Berset szövetségi elnökkel, majd a Swiss Economic Forum nevű gazdasági fórumon tart előadást Magyarország szerepe Európában címmel.